Knapperige spruitjes met walnoten

Voorbereiden
Spruitjes schoonmaken en wassen. Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden. Walnoten in stukjes snijden. In bodempje water met zout spruitjes ca. 4 minuten koken. Spruitjes afgieten boven zeef en met koud water afspoelen.

Bereiden
In wok olie verhitten. Spekblokjes ca. 1 minuut al roerend uitbakken. Met schuimspaan uit pan scheppen. Spruitjes ca. 2 minuten op halfhoog vuur roerbakken. Walnoten en knoflook ca. 30 seconden meebakken. Tijm en spekjes erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper.

Benodigdheden

wok

Ingredienten

1/2 theelepel gedroogde tijm,450 g spruitjes,2 eetlepels magere spekblokjes,zout,1 eetlepel olijfolie,30 g walnoten,1 teentje knoflook,peper