Komkommersandwiches met dilleboter

Voorbereiden
Komkommer wassen en in flinterdunne plakjes schaven. Plakjes bestrooien met zout en in vergiet doen. Met kom vocht uit komkommer drukken. Komkommer op dubbelgevouwen theedoek uitspreiden. Andere theedoek erop leggen en met deegroller vocht eruit drukken. Sjalotje pellen en heel fijn snipperen. Dille fijn knippen. Boter losroeren met sjalot, dille en Dijonnaise. Op smaak brengen met zout en peper. Korstjes van brood snijden

Bereiden
Citroensap, suiker en witte peper door komkommerplakjes scheppen. Brood besmeren met dilleboter. Komkommer over 4 sneetjes brood verdelen. Afdekken met rest van brood. Elke dubbele boterham diagonaal in vieren snijden.

Benodigdheden

schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes

Ingredienten

snufje suiker,1 eetlepel citroensap,8 sneetjes wit-casinobrood,witte peper,1 eetlepel Dijonnaise (mosterd),60 g zachte boter,1/2 zakje verse dille,1 sjalotje,zout,1/2 komkommer