Boerenkool stamppot

Boerenkool stamppot

1. Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. Boerenkool in grote pan doen en aardappels erop leggen. Ca. 2 1/2 dl water en 1 theelepel zout toevoegen. Op matig hoog vuur boerenkool en aardappels afgedekt aan de kook brengen. Boerenkool in ca. 10 minuten laten slinken.

2. Rookworsten uit verpakking nemen en op aardappels leggen. Boerenkool en aardappels afgedekt in nog ca. 15 minuten zachtjes gaar koken. Rookworsten uit pan nemen en onder deksel warm houden.

3. Boerenkool en aardappels afgieten en kookvocht opvangen in kom. Met aardappelstamper boerenkool en aardappels fijnstampen. Boter en azijn toevoegen. Alles goed door elkaar roeren en al roerend steeds scheutje kookvocht toevoegen tot alles smeurig is.

4. Al roerend stamppot nog enkele minuten doorwarmen. Op smaak brengen met zout, peper en eventueel nog scheutje azijn. Boerenkoolstamppot op vier borden scheppen. Rookworst in plakjes snijden en op boerenkool leggen. Lekker met piccalilly of mosterd.

Bereidingstijd: 40 min. | Calorieën: 680 | Geschatte kosten: €10.00

Benodigdheden

  •  Aardappelstamper

Ingredienten

  • versgemalen peper
  •  1 kg aardappels (kruimig)
  •  1 eetlepel azijn
  •  zout
  •  600 g boerenkool (panklare)
  •  2 rookworsten (250 g)
  •  25 g boter of margarine