Kersen-ricotta mousse

Voorbereiden
Gelatine in ruim koud water ca. 5 minuten laten weken. Kersen in stukjes snijden. Slagroom met suiker stijf kloppen. Vanillesuiker en stukjes kers door ricotta roeren.In pan 1/2 dl siroop uit potje kersen verhitten. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af in hete siroop oplossen. Door ricotta scheppen. Chocolade grof hakken en door ricotta mengen. Slagroom erdoor scheppen. Met uitsteekring uit plakjes cake 4 rondjes steken. Uitsteekringen bekleden met plasticfolie en op vier bordjes zetten. Rondjes deeg in ringen leggen. Ricottamengsel erover verdelen en bovenkant gladstrijken. Mousse in koelkast in ca. 1 uur laten opstijven. N.B. Het originele recept van Clara den Hartogh wordt gemaakt met gekonfijte amarenakersen en 1/2 dl amarenasiroop in plaats van cocktail cherries. Bij gebruik van amarenakersen de cake besprenkelen met ca. 1 1/2 eetlepel marasquin (slijter).

BereidenRingen verwijderen en plasticfolie van mousse trekken.
Garneren met kers.

Benodigdheden

uitsteekvormpje doorsnede ca. 8 cm,plasticfolie

Ingredienten

40 g kersen + 4 kersen voor garnering (pot),2 dl slagroom,40 g suiker,1 zakje vanillesuiker,200 g ricotta (Italiaanse kaas),3 blaadjes witte gelatine,60 g pure chocolade,4 plakken chocoladecake (a ca. 1 cm dik)