Mangosalade met pinda-koriandersaus en appel-chips

VoorbereidenOven voorverwarmen op 125 °C of gasovenstand1. Appel wassen en klokhuis eruit steken. Appel in flinterdunne plakjes schavenen besprenkelen met citroensap. Appelsschijfjes op anti-aanbak-ovenmatje (ofheel licht ingevet bakpapier) leggen en in midden van oven in ca. 2 uurknapperig bakken.

Bereiden
Mango schillen en pit verwijderen.Rettich schillen. Mango en rettich in flinterdunne reepjes schaven en metspitskool in schaal doen. Zout en azijn voorzichtig erdoor scheppen. Ca. 30minuten laten staan. Limoen uitpersen. Koriander fijn knippen. In komlimoensap, 2 eetlepels water, koriander, pindakaas, sambal, suiker, vissaus enkruidnagelpoeder tot dressing mengen. Salade over vier bordjes verdelen.Dressing erover sprenkelen. ‘Chips’ erover strooien.

Benodigdheden

Ingredienten

1 lichtzure appel (bijv Granny Smith),1 eetlepel citroensap,1 harde (onrijpe) mango,1/2 rettich,1/2 theelepel zeezout,2 eetlepels rijstazijn,1 limoen,3 takjes koriander,2 eetlepels pindakaas,1 theelepel sambal,1 theelepel bruine basterdsuiker,1 theelepel Thaise vissaus,mespunt gemalen kruidnagel,1 zakje panklare spitskool (300 g)