Taartje van pastrami en tonijn

Voorbereiden
Sjalotje pellen en snipperen. Tonijn in blokjes snijden. Citroen uitpersen. In koekenpan olie verhitten en sjalotje ca. 2 minuten fruiten. Tonijnblokjes toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes fruiten (niet bruin laten kleuren). Mengsel goed laten afkoelen en in keukenmachine pureren. Mayonaise erdoor roeren. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Tomaten en olijven samen pureren in keukenmachine. Met dunschiller vel van paprika afhalen en zaadlijsten verwijderen. Courgette wassen, overlangs halveren en zaadlijst verwijderen. Paprika en courgette in blokjes snijden en op smaak brengen met olie, zout en peper.

Bereiden
Ring op midden van bord zetten en beleggen met 1/4 van plakjes pastrami, deze iets over rand laten hangen.1/4 van tonijnmengsel erin scheppen. Daarop 1/4 van groenten scheppen. Pastrami iets terugvouwen over groenten en ring verwijderen. Dit herhalen met rest van borden. Kleine lepeltjes olijvenmengsel om taartjes heen scheppen.

Benodigdheden

keukenmachine,open ringvorm (doorsnede ca. 8 cm)

Ingredienten

1/2 courgette,1 eetlepel (truffel)olie,1 gele paprika,25 g zongedroogde tomaten op olie,100 g ontpitte groene olijven,zout en (versgemalen) peper,1 eetlepel mayonaise,1/2 eetlepel (olijf)olie,1/2 citroen,250 g tonijnsteak,1 sjalotje,12 plakken pastrami