Wortelsoep met gember en koriander

Voorbereiden
Worteltjes schoonmaken en in stukken snijden. Ui pellen en snipperen. Van gember 1 theelepel raspen (rest wordt niet gebruikt). In pan olie verhitten en ui ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Gember, komijn en kerrie door ui roeren. Wortels, 1/2 liter water en bouillontablet in pan doen en aan de kook brengen. Wortels in 15 à 20minuten gaar koken. Soep met staafmixer of in keukenmachine pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Kokosmelk door soep roeren. Soep laten afkoelen en in koelkast koud laten worden.

Bereiden
Limoensap door soep roeren. Koriander boven soep fijn knippen.

Benodigdheden

staafmixer

Ingredienten

1 ui,500 g worteltjes,1 cm verse gemberwortel,2 eetlepels olie,1 theelepel gemalen komijn,1 theelepel kerrie,1 groentebouillontablet,peper,zout,2 dl kokosmelk (blikje),1 eetlepel limoensap,4 takjes koriander