Gelakte varkensmedaillons met port-saliesaus

Voorbereiden
Sjalotje en knoflook pellen en fijnsnipperen. In kommetje honing met 1 eetlepel fond door elkaar roeren. In pan 1/2 eetlepel boter verhitten en sjalotje en knoflook ca. 1 minuut fruiten. Port, azijn en rest van fond erbij schenken en aan de kook brengen. Saus tot 1 1/2 dl laten inkoken.

Bereiden
Varkenshaas in 12 plakken van ca. 3 cm snijden en met platte kant van mes plat slaan. Plakken bestrooien met zout en peper. In pan 2 eetlepels boter verhitten. Vlees in ca. 4 minuten om en om licht bruinbakken. Vlees dun bestrijken met honing en nog 1/2 minuut om en om bakken. Intussen saus samen met salieblaadjes opnieuw verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Salie verwijderen. Van vuur af rest van boter in gedeelten erdoor kloppen. Varkensplakken over vier borden verdelen. Saus erover en ernaast scheppen. Serveren met spruitjes en aardappelkroketjes.

Benodigdheden

Ingredienten

2 varkenshaasjes (à 300 g),1 sjalotje,1/2 teentje knoflook,1 eetlepel honing,1 pot vleesfond (380 ml AH),5 eetlepels boter of margarine,1 dl rode port,2 eetlepels rode wijnazijn,zout,peper,4 salieblaadjes (uit zakje Italiaanse kruidenmix)