Gestoofde pompoen met penne

Bereiden
1. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd de parten in blokken. 2. Verhit in een braadpan 2 el olie en fruit de uien 5 min. Schep de stukken pompoen erbij, voeg de knoflook, de saus en 100 ml water toe. Stoofde pompoen afgedekt in 15-20 min. gaar en zacht. Breng op smaak met peper en zout. 3. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de rest van de olie, de ricotta en de Italiaanse kruiden erdoor. Warm al omscheppend oplaag vuur 2 min. door. Verdeel de pompoen over 4 borden. Serveer met de penne.

Benodigdheden

scheplepel,braadpan,Scherp mes

Ingredienten

1 pak sugo pastasaus kruiden (390 g),1 teen knoflook,4 kleine uien,3 el olijfolie,1 pompoen (biologisch),300gr penne (pasta,zak 500 g),bakje ricotta (verse kaas,250 g),1 el Italiaanse kruiden (potje 12 g)