Korianderpasta met mosselen

Mosselen onder koud stromend water afspoelen. Geopende mosselen met bolle kant tegen aanrecht tikken. Sluit de mossel niet, dan weggooien. 1 Teentje knoflook pellen en in dunne plakjes snijden. Pepertjes wassen en in ringetjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in stukken van ca. 2 cm snijden.
Mosselen, knoflookteentjes, pepertjes en bosui in pan doen en hierover witte wijn schenken. Mosselen afgedekt koken tot alle exemplaren geopend zijn (ca. 7 minuten). Intussen spaghetti in ruim kokend water met zout volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Blaadjes van koriandertakjes nemen en 1/3 grof hakken. Andere teentje knoflook pellen en boven kommetje uitpersen. Olie erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper.Pasta afgieten en laten uitlekken. Pasta terug in pan laten glijden met knoflookolie en korianderblaadjes. Pasta omschudden. Op grote platte borden pasta als nestje schikken en mosselen in midden scheppen. Garneren met gehakte koriander

Benodigdheden

Ingredienten

15 g verse koriander,zout,350 g spaghetti,1 dl droge witte wijn,3 bosuitjes,2 rode pepers,2 teentjes knoflook,1 bak mosselen (à 2 kg),2 eetlepels (olijf)olie,(versgemalen) witte peper