Maiskipfilet met boterbonen en tapenade

Kipfilets bestrooien met zout en peper. In koekenpan boter verhitten en kipfilets in 15 à 20 minuten bruin en gaar bakken, af en toe keren.Intussen bonen in zeef afspoelen onder koud water en laten uitlekken. Stoneleeks schoonmaken en in schuine stukjes van ca. 2 cm snijden. Olijven halveren. Knoflook pellen en boven olie uitpersen. Dressing mengen met boterbonen, olijven, stoneleeks en helft van tapenade. Op smaak brengen met zout en peper. Salade op midden van vier borden scheppen. Kipfilet op bonen
schikken en rest tapenade over kip verdelen.

Benodigdheden

zeef

Ingredienten

5 stoneleeks,1 blik boterbonen (` 400 g),30 g boter of margarine,peper,zout,4 maïskipfilets (ca. 700 g),6 zwarte olijven zonder pit,1 teentje knoflook,2 eetlepels zonnebloemolie,3 eetlepels tapenade