Tijmappeltjes met bleekselderij en braadworst

Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de ongeschilde aardappelen. Doe ze samen met de bleekselderij in een pan en kook ze 10 min. 2. Halveer de appels overdwars, met de steel naar boven. Schep meteen lepel het klokhuis eruit. Meng in een kom 1 el mosterd, de suiker en het blad van 2 takjes tijm. Schep ½ el van het mengsel in de onderste helften van de appels. Leg er een takje tijm op en zet de bovenste appelhelften erop. Zet de appels op de braadslee. 3. Halveer de worsten en schep ze door de rest van de mosterd. Voeg de olie toe aan het aardappel mengsel en breng op smaak met peper en zout. Schep het samen met de worst naast de appels. Bak 25 minuten in de oven. Serveer op 4 platte borden.

Benodigdheden

braadslede

Ingredienten

4 grote aardappelen (zak 3 kg),1 bleekselderij,4 jonagold appels,2 el mosterd,2 el suiker,6 takjes verse tijm,1 schaal braadworst (4 stuks),2 el olijfolie