Chorizo-aardappel-ui-tortilla

Voorbereiden
Ui pellen en snipperen. In pan 2 eetlepels olie verhitten. Ui en aardappel op laag vuur afgedekt in ca. 10 minuten gaar maar niet bruin bakken. Af en toe omscheppen. Aardappels met zout en peper bestrooien. In kom eieren loskloppen. Chorizo in reepjes snijden, door ei roeren. Ui en aardappel uit bakvet scheppen en door eimengsel roeren. In koekenpan rest van olie verhitten. Eiermengsel in pan schenken en vulling over bodem verdelen. Tortilla op middelhoog vuur ca. 15 minuten bakken tot bovenkant droog is. Tortilla in pan af laten koelen.;-p:

Bereiden
Tortilla in 16 puntjes snijden.

Benodigdheden

koekenpan met anti-aanbaklaag doorsnede ca. 26 cm

Ingredienten

1 ui,100 g chorizo (stukje),5 eieren,4 eetlepels olijfolie,peper,zout,250 g panklare aardappelblokjes