Gegrild gemarineerd rundvlees

Voorbereiden
Uiteinde en sprieten van sereh afsnijden en stengel in stukjes snijden. 3 teentjes knoflook pellen. Sereh, knoflook, suiker en olie in vijzel tot marinade wrijven. Op smaak brengen met zout en peper. Vlees in dunne plakjes snijden, door marinade scheppen en ca. 1/2 uur in koelkast zetten. Intussen citroen uitpersen. Rest van knoflook pellen en snipperen. Peper wassen, schoonmaken en fijnhakken. Dipsaus roeren van citroensap, knoflook, peper, vissaus en ca. 1 eetlepel water. Saus in kom scheppen. Van sla bladeren lostrekken en wassen. Komkommer wassen, in lengte halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Taugé ca. 1/2 minuut onderdompelen in kokend water, in vergiet laten uitlekken. Bosuitjes schoonmaken en in stukjes van ca. 2 cm snijden. Mango schillen en vruchtvlees in stukjes snijden. Kruiden fijn knippen. Mihoen volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Mihoen warm of koud serveren. Pinda’s in droge koekenpan lichtbruin roosteren, laten afkoelen en fijnhakken. Salades, kruiden en mihoen in aparte kommen doen of op schaal leggen.

Bereiden
Plakjes vlees snel aan beide kanten bruin roosteren en op schaal leggen. Pinda’s over vlees strooien. Slablad nemen en hierop mihoen, rauwkost, kruiden en vlees leggen. Slablad oprollen, in saus dippen en eten.

Benodigdheden

vijzel en stamper

Ingredienten

1 stengel sereh (citroengras),5 teentjes knoflook,1 1/2 eetlepel suiker,4 eetlepels olie,zout,(versgemalen) zwarte peper,500 g rosbief,2 eetlepels ongezouten pinda’s,1 citroen,100 g mihoen,2 rode pepers,5 eetlepels vissaus,1 krop ijsbergsla,1/2 komkommer,2 bosuitjes,1 bakje taugé (125 g),15 g verse munt,15 g verse koriander,1 mango