Tilapiafilet met amandelkorst en mangosalsa

Voorbereiden
Mango schillen en in blokjes snijden. Bosuitjes in smalle ringetjes snijden. Peper wassen, schoonmaken en in reepjes snijden. Mango-blokjes, bosuitjes, peperreepjes en 2 eetlepels citroensap door elkaar scheppen. Tot gebruik in de koelkast zetten.

Bereiden
Tilapiafilets bestrooien met zout en peper. Rest van citroensap erover schenken en ca. 15 minuten laten intrekken.Amandelschaafsel met deegroller fijnmaken. Vis droogdeppen met keukenpapier. In kom ei, 2 eetlepels water en sojasaus door elkaar roeren. Vis door eimengsel halen, dan door amandelenschaafsel wentelen, zodat alle kanten bedekt zijn met amandelschaafsel. In anti-aanbakpan olie verhitten. Tilapiafilets op matig vuur ca. 5 minuten bakken. Halverwege keren. Vis over vier borden verdelen en mangosalsa ernaast leggen. Serveren met rijst en groene salade.

Benodigdheden

keukenpapier

Ingredienten

3 eetlepels olie,1 eetlepel Japanse sojasaus,1 mango,3 bosuitjes,1/2 rode peper,4 eetlepels citroensap,400 g tilapiafilet,zout,1 ei,(versgemalen) peper,1 1/2 zakje amandelschaafsel (à 45 g)