Courgettebootjes

Bereiden
In pan met ruim water en zout rijst gaar koken volgens de gebruiksaanwijzing (rusttijd van 15 minuten achterwege laten). Intussen courgettes wassen en in lengte halveren. Met puntige lepel courgettes uithollen tot ca. 1 cm van rand. Ui pellen en snipperen. Maïs laten uitlekken.Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. In wok of roerbakpan olie verhitten en ui ca. 1 minuut bakken. Gehakt toevoegen en rul bakken. Maïs, rijst en 1 dl sugo erdoor scheppen en op smaak brengen met zout en peper. Courgettes in schaal leggen en vullen met rijstmengsel. Rest van sugo ernaast schenken. Bestrooien met kaas. In midden van oven courgettes in ca. 25 minuten gaar bakken. Op vier borden zetten en rest van rijstvulling ernaast scheppen.

Benodigdheden

ovenschaal ca. 30 x 40 cm

Ingredienten

125 g (snelkook)rijst,2 grote rechte courgettes (ca. 400 g),1 ui,1 blikje maiskorrels (ca. 300 g),2 eetlepels olie,350 g gehakt,1 pakje sugo kruiden (pakje 380 ml AH),zout,versgemalen zwarte peper,100 g geraspte jonge kaas (zakje 150 g)