Kipragout

Voorbereiden
Ui pellen en fijnsnipperen. In pan 1 eetlepel botersmelten en ui zachtjes glazig fruiten. Gevogeltefond, foelie, tijm, citroensapen zout en peper naar smaak toevoegen en aan de kook brengen. Kipfilets erinleggen en in ca. 15 minuten tegen de kook aan gaar laten worden, halverwegekeren. Peterselie heel fijn hakken. Met schuimspaan kipfilet uit bouillon nemenen in kleine stukjes snijden. Stukje foelie uit bouillonnemen.

Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C ofgasovenstand 4. In pan rest van boter smelten. Bloem erdoor roeren. Al roerendscheutje voor scheutje bouillon toevoegen. Blijven roeren tot gladde sausontstaat. Slagroom en stukjes kip erdoor roeren. Ragout nog 5 à 8minuten zachtjes verwarmen tot mooie dikte. Goed op smaak brengen met zout enpeper. Intussen pasteibakjes op bakplaat in oven zetten en in ca. 5 minutenwarm laten worden. Pasteibakjes op vier borden zetten en ragout erin scheppen.Peterselie erover strooien.

Benodigdheden

Ingredienten