Eendensatee met portsiroop

Voorbereiden
Satéstokjes in koud water leggen. Sjalotje pellen en fijnsnipperen. In pan 1/2 eetlepel boter verhitten, sjalotje ca. 1/2 minuut fruiten. Fond toevoegen en 3 minuten op hoog vuur inkoken. Saus zeven. Port en gembersiroop erdoor roeren en op hoog vuur ca. 5 minuten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper. Vel van eendenborst verwijderen en eendenborst in 18 blokjes snijden. 6 Eendenblokjes met ontbijtspek omwikkelen. Aan satéprikker afwisselendblokje eend, blokje eend met spek en blokje eend rijgen.

Bereiden
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Intussen witlof wassen en in lengte in dunne repen snijden. Saté ca. 10 cm onder grill schuiven en in 7 à 8 minuten rosé grillen. Intussen siroop aan de kook brengen en vuur uitzetten. In wok of koekenpan rest van boter verwarmen. Witlof ca. 1 minuut roerbakken. Bestrooien met poedersuiker en over twee borden verdelen. Saté op witlof leggen. Siroop druppelsgewijs op saté en bord scheppen

Benodigdheden

Satestokjes

Ingredienten

peper,zout,2 eetlepels gembersiroop,1 dl Ruby port,1 dl gevogeltefond (pot à 380 ml AH),3/4 eetlepel boter of margarine,1 sjalotje,1 tamme eendenborst met vel,3 plakjes ontbijtspek,1 struikje witlof,1/2 theelepel poedersuiker