Gazpacho

Voorbereiden
In pan ruim water aan de kook brengen. Tomateninkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koudwater, ontvellen, doorsnijden en pitjes verwijderen. Ui pellen en snipperen.Knoflook pellen en uitpersen. Komkommer schillen. Paprika’s wassen enschoonmaken. Korsten van brood snijden. 1/3 Deel van komkommer, 1/3 deel vanpaprika’s en 1 tomaat in blokjes snijden en deze in schaaltjes doen alsgarnering. Schaaltjes afdekken. Rest van groenten in grove stukken snijden. Inkeukenmachine groenten met ui, knoflook en 1 snee brood pureren. Tomatensaptoevoegen en soep op smaak brengen met azijn, 3 à 4 eetlepels olie,suiker, zout en peper. Soep in koelkast door en door koud laten worden.Sneetjes brood in blokjes snijden. In koekenpan rest van olie verhitten enblokjes brood lichtbruin en knapperig bakken. Croûtons op keukenpapierlaten uitlekken en in schaaltje doen.

Bereiden
Soep in terrine schenken en eventueel ijsblokjes in soep doen. Schaaltjes met garnering erbij zetten. Aan tafel soep opscheppen en naar eigen smaak garneringen toevoegen.

Benodigdheden

keukenmachine,keukenpapier

Ingredienten