Lauwe haringsalade met groentereepjes

Bereiden
Worteltjes, paprika, peultjes en prei schoonmaken en wassen. Worteltjes, paprika en prei in dunne reepjes van ca. 5 cm snijden. Staartjes van haringen snijden en haringfilets in reepjes snijden. Bieslook fijn knippen. Peultjes met wijn aan de kook brengen en op hoog vuur ca. 3 minuten koken. Paprika en worteltjes toevoegen en ca. 2 minuten meekoken. Prei toevoegen en ca. 1/2 minuut meekoken.Intussen mayonaise, yoghurt, 1 eetlepel kookvocht en helft van bieslook tot sausje roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Groenten afgieten en op smaak brengen met zout en peper. Groenten en haring voorzichtig door elkaar scheppen en over vier borden verdelen.Sausjeeroverscheppen en bestrooien met rest van bieslook.

Benodigdheden

Ingredienten

1/2 dunne prei,4 nieuwe haringen,1/2 zakje verse bieslook,2 dl droge witte wijn,2 eetlepels Griekse yoghurt,zout,2 eetlepels mayonaise,(versgemalen) peper,100 g worteltjes,100 g peultjes,1 kleine rode paprika