Aubergine-tofucurry

Sereh wassen en witte gedeelte van stengel heel fijn hakken, rest met achterkant van mes kneuzen. Tofu laten uitlekken en in blokjes snijden. Uien pellen en in parten snijden. Aubergine in stukken snijden. Paprika’s wassen, halveren, van zaadlijsten ontdoen en in stukken snijden. In grote braadpan olie verhitten. Tofu, aubergine, ui en paprika ca. 3 minuten al omscheppend bakken. Sereh, basilicumpasta, kokosmelk, kaneel, nootmuskaat en citroensap toevoegen. Curry afgedekt op laag vuur nog ca. 10 minuten laten stoven. Curry met sojasaus op smaak brengen. Met (pandan-)rijst
serveren.

Benodigdheden

Ingredienten

1/2 blik kokosmelk (400 ml),3 eetlepels Thaise basilicumpasta (pot 225 g),2 eetlepels olie,2 aubergines,2 rode uien,1 groene paprika,1 rode paprika,1 pak tofu (Biologisch) (netto 325 g),1 stengel sereh (citroengras),1/2 theelepel kaneel,mespunt nootmuskaat,2 eetlepels citroensap,2 eetlepels lichte soja saus