Tomaten-roerbaksoep met gehakt

Voorbereiden
Bleekselderij wassen, schoonmaken en in dunne boogjes snijden. Peentjes wassen, schoonmaken en in plakjes snijden. Prei schoonmaken, wassen en in (schuine) ringetjes snijden. Bakgember iets fijner snijden.

Bereiden
In wok 1 eetlepel olie verhitten. Rundergehakt in ca. 2 minuten rul roerbakken. Rest van olie toevoegen. Selderij, wortel en prei toevoegen en op halfhoog vuur ca. 1 1/2 minuut roerbakken. Bakgember, sherry en sojasaus erdoor roeren. 6 dl water erbij schenken. Soepmix erdoor roeren en geheel aan de kook brengen. Soep ca. 2 minuten zachtjes doorkoken. Serveren met (warm) stokbrood.

Benodigdheden

Wok

Ingredienten

1 eetlepel medium sherry,150g rundergehakt,2 eetlepels roerbakolie,1/2 eetlepel bakgember,1 dunne prei,4 bospeentjes,2 stengels bleekselderij,1 eetlepel Chinese sojasaus,1 zakje roerbaksoep