Lams-courgettekebabs

Voorbereiding
Aardappels goed schoonboenen en in weinig water in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen satéprikkers in ruim koud water leggen. Aardappels afgieten, pellen en laten afkoelen. Sjalotje pellen en zeer fijn snipperen. Aardappels in plakjes snijden. Aardappelplakjes mengen met maïs-kiemolie, sjalot, zout, peper en kappertjes.Lamsfilet in blokjes snijden. Courgettes wassen en in plakken van ca. 1 cm snijden. Paprika wassen, schoonmaken en in 16 stukken snijden. Vlees be-strooien met zout, peper en koriander. Op satéprikkers om en om plakken courgette, blokjes lamsvlees en stukjes paprika prikken. Limoen schoonboenen en in lengte in 8 partjes snijden.

Bereiden
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Stokjes bestrijken met olie en ca. 10 cm onder hete grill ca. 10 minuten roosteren, regelmatig keren.Aardappelsalade over vier borden verdelen. Kebabs ernaast leggen. Garneren met partjes limoen en knoflookbieslook.

Benodigdheden

Ingredienten

1 rode paprika,2 kleine courgettes (à 300 g),2 eetlepels kappertjes,peper,zout,3 eetlepels maïskiemolie,1 sjalotje,500 g aardappels (van gelijke grootte),1/2 theelepel gemalen koriander (ketoembar),1 limoen,2 eetlepels (olijf)olie,8 sprietjes knoflookbieslook,ca. 500 g lamsfilet