Gepocheerde maiskip met vanillesaus

Bereiden
Vanillestokjes inkerven en vanille met scherp mesje eruit schrapen. Sjalotje pellen en fijnsnipperen. Knoflook pellen. In pan sjalotje, knoflook, fond, selderij, vanillerasp en -stokje aan de kook brengen. Fond ca. 5 minuten op laag vuur afgedekt laten trekken. Fond boven andere pan zeven. Vanillestokje bewaren. Kippenborsten dun bestrooien met zout en peper. Fond aan de kook brengen en kip in ca. 12 minuten pocheren, halverwege keren. Kip uit fond halen, in aluminiumfolie wikkelen en laten rusten. Wijn aan fond toevoegen en aan de kook brengen. Saus op hoog vuur in ca. 5 minuten tot 1 dl laten inkoken. Intussen in kommetje boter en bloem goed mengen en in stukjes verdelen. Blokjes boter al roerend aan saus toevoegen, zodat licht gebonden saus ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper. Saus over twee warme borden verdelen. Kip schuin in plakken snijden en in saus leggen. Garneren met vanillestokje. Serveren met rösti en broccoli.

Benodigdheden

aluminiumfolie

Ingredienten