Erwtensoep stap-voor-stap

Bereiden
1. In zeef spliterwten wassen. Ingrote pan doen: spliterwten, karbonade, spekblokjes en 1 3/4 liter water. Zout,peper en laurierblad toevoegen. Aan de kook brengen en ca. 30 minuten zachtjeslaten koken. Af en toe roeren. 2. Aardappel schillen,wassen en in blokjes snijden. Erwtensoepgroenten en aardappelblokjes aan soeptoevoegen. Soep ca. 30 minuten zachtjes doorkoken; regelmatig roeren.Rookworsten uit verpakking nemen en toevoegen en ca. 10 minuten meewarmen oplaag vuur. 3. Karbonade en rookworst uit soep nemen.Laurierblad verwijderen. Karbonadevlees in stukjes van bot snijden. Rookworstin plakjes snijden. 4. Vlees en worst door soep roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met donker roggebrood en plakjeskatenspek.

Benodigdheden

Ingredienten

300 g schouderkarbonade,100 g magere spekblokjes,2/3 eetlepel zout,peper,1/2 laurierblaadje,1 kruimig kokende aardappel,1 zak erwtensoepgroenten (500 g),350 g spliterwten,2 magere rookworsten (250 g)