Entrecote met chorizosalsa

Voorbereiden
Tomaten wassen en halveren. Zaadjes verwijderen entomaten in kleine stukjes snijden. In kom doen. JalepeƱopeperreepjesfijn snijden en aan tomaat toevoegen. Chorizo in smalle reepjes snijden. Uipellen en fijnsnipperen. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en op laag vuur2/3 deel van chorizo en 2/3 deel van ui in ca. 5 minuten zacht bakken. Metschuimspaan uit bakvet scheppen en aan tomaat toevoegen. (Bakvet bewaren.)Wijn, ongebakken chorizo en rauwe ui ook toevoegen en voorzichtig door elkaarscheppen. Laten afkoelen. Op smaak brengen met zout enpeper.

Bereiden
Rest van olie aan bewaarde bakvettoevoegen en verhitten. Entrecotes in ca. 6 minuten bruin bakken, halverwegekeren. Op twee (voorverwarmde) borden leggen en bestrooien met zout en peper.Chorizosalsa erover verdelen. Koriander erboven fijn knippen. Serveren metrijst en spinazie.

Benodigdheden

Ingredienten

3 tomaten,1/2 eetlepel jalopeƱopeperreepjes (potje),50 g dik gesneden chorizo,1 rode ui,2 eetlepels olie,2 eetlepels rode wijn,zout,peper,2 entrecotes (a ca. 125 g),2 takjes koriander