Penne met asperges en ham

Bereiden
Asperges schillen en ca. 3 cm vanonderkant afsnijden. Asperges elk in drieën snijden; kopjes aparthouden. In pan met ruim water en zout aspergestukjes in 4 à 6 minutennet gaar koken; kopjes na ca. 1 minuut toevoegen en meekoken. Intussen ham inreepjes snijden. Met kaasschaaf kaas in dunne flinters schaven. Aspergesafgieten en goed laten uitlekken. In pan met ruim water en zout penne beetgaarkoken volgens gebruiksaanwijzing. Intussen in ruime pan boter smelten. Stukjesham ca. 1 minuut zachtjes bakken. Asperges voorzichtig erdoor scheppen en ca. 1minuut meewarmen. Slagroom en crème fraîche erdoor roeren en sausca. 30 seconden goed doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Penneafgieten en door saus scheppen. Garneren met kaas. Directserveren.

Benodigdheden

Ingredienten