Asperge-tempura

Bereiden
Asperges schillen en ca. 3 cm vanonderkant afsnijden. Asperges halveren. 3 Eetlepels bloem in diep bordstrooien. In kom 100 g bloem met zout, peper en ca. 1 dl koud water tot stevigbeslag roeren. Frituurolie verhitten tot 170 °C. Intussen eiwit stijf kloppenen door beslag scheppen. Bosui schoonmaken, wassen en halveren. Bosui in lange,dunne reepjes snijden. In kommetje sojasaus, sesamolie, rijstazijn en suikertot sausje kloppen. Asperges een voor een licht door bloem wentelen.Overtollige bloem eraf schudden en asperges door beslag wentelen. Asperges ingedeelten in 5 à 6 minuten goudbruin en krokant frituren. Latenuitlekken op keukenpapier. Asperges over vier borden verdelen en garneren metbosui. Helft van sojadipsausje er omheen sprenkelen en rest apart erbijserveren.

Benodigdheden

keukenpapier

Ingredienten