Andijviesalade met tonijn

Bereiden
Andijvie halveren, buitenste bladeren verwijderen en in dunne reepjes snijden. Andijvie wassen en in vergiet laten uitlekken. Ansjovisfilets afspoelen, droogdeppen met keukenpapier en fijn snijden. In keukenmachine citroensap, 8 eetlepels olie, ansjovis en kappertjes tot dressing pureren. Op smaak brengen met peper.Tonijn dun insmeren met olie en bestrooien met peper. Koekenpan met anti-aanbaklaag of grillpan verhitten en tonijn in ca. 4 minuten rosé bakken, halverwege keren. Andijvie over vier borden verdelen. Tonijn in repen snijden en over andijvie verdelen. Dressing nogmaals goed doorroeren en over salade sprenkelen.

Benodigdheden

keukenmachine,keukenpapier

Ingredienten

6 ansjovisfilets (blikje),3 eetlepels citroensap,peper,1 1/2 eetlepel kappertjes,8 1/2 eetlepels olijfolie,1/2 krop andijvie,2 tonijnbiefstukken