Bereiden
Andijvie halveren, buitenste bladeren verwijderen en in dunne reepjes snijden. Andijvie wassen en in vergiet laten uitlekken. Ansjovisfilets afspoelen, droogdeppen met keukenpapier en fijn snijden. In keukenmachine citroensap, 8 eetlepels olie, ansjovis en kappertjes tot dressing pureren. Op smaak brengen met peper.Tonijn dun insmeren met olie en bestrooien met peper. Koekenpan met anti-aanbaklaag of grillpan verhitten en tonijn in ca. 4 minuten rosé bakken, halverwege keren. Andijvie over vier borden verdelen. Tonijn in repen snijden en over andijvie verdelen. Dressing nogmaals goed doorroeren en over salade sprenkelen.
Benodigdheden
keukenmachine,keukenpapier
Ingredienten
6 ansjovisfilets (blikje),3 eetlepels citroensap,peper,1 1/2 eetlepel kappertjes,8 1/2 eetlepels olijfolie,1/2 krop andijvie,2 tonijnbiefstukken