Moussaka

Bereiden
Oven voorverwarmen op 225 °C ofgasovenstand 5. Uien en knoflook pellen en snipperen. In pan 3 eetlepels olieverhitten en gehakt al omscheppend rul bakken. Ui en knoflook toevoegen en ca.2 minuten meebakken. Tomatenblokjes laten uitlekken en met tomatenpureetoevoegen aan gehakt. Saus ca. 10 minuten zachtjes laten pruttelen. Intussenbéchamelsaus met melk volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Aubergineswassen en in plakken van ca. 1 cm snijden. In grote koekenpan metanti-aanbaklaag rest van olie in gedeelten verhitten en aubergineplakken ingedeelten bruin bakken. Eiwit stijf kloppen en béchamelsaus en 1/3 deelvan kaas erdoor spatelen. Ovenschaal invetten. Aubergines in lagen inovenschaal leggen en bestrooien met zout. Eieren breken en door tomatensausroeren. Op smaak brengen met zout. Saus over aubergines schenken engladstrijken. Béchamelsaus erover verdelen en gladstrijken. Bestrooienmet rest van kaas. In midden van oven in ca. 20 minuten gaar en mooi goudbruinbakken. Serveren met gemengde groene sla en (warm) brood.

Benodigdheden

Ingredienten