Ribeye in merlot

Voorbereiden
Knoflook pellen en met bolle kant van eetlepel inschaal pletten. Tijm boven knoflook fijn knippen. Shii-takes schoonvegen metkeukenpapier en grote exemplaren halveren. Shii-takes, wijn en 1 eetlepel olieaan knoflook toevoegen en door elkaar roeren. Vlees erin leggen en ca. 15minuten marineren, af en toe omscheppen. Sjalotten pellen enfijnsnipperen.

Bereiden
Vlees uit marinade nemen en droogdeppenmet keukenpapier. In steelpan 1/2 eetlepel boter smelten en sjalotjes in ca. 3minuten op laag vuur glazig bakken. Marinade (met shii-takes) en vleesfondtoevoegen. In ca. 5 minuten shii-takes zacht laten worden en marinade tot helftlaten inkoken. Intussen (grill)pan heet laten worden. Rest van olie en boterverhitten. Vlees in ca. 10 minuten bruin bakken, halverwege keren. Op vier(voorverwarmde) borden leggen. Bestrooien met zout en peper. Ingekooktemarinade met shii-takes aan bakvet toevoegen en aanbaksels losroeren. Op smaakbrengen met zout en peper. Merlot-jus en shii-takes over vlees verdelen.Serveren met frites en gemengde salade.

Benodigdheden

keukenpapier

Ingredienten

1 takje tijm,1 bakje shii-takes (100 g),1 1/2 dl rode wijn,2 eetlepels olie,4 schaaltjes ribeye (ca. 150 g),3 sjalotjes,30 g boter of margarine,1 teentje knoflook,1 dl vleesfond,(versgemalen) peper,zout