Lauwe oosterse spinazie met sesam

Bereiden
Sesamzaad in droge koekenpan licht goudbruin roosteren. Spinazie wassen en met aanhangend water in grote pan doen. Spinazie aan de kook brengen en op hoog vuur al omscheppend laten slinken. In ca. 2 minuten beetgaar koken. Spinazie afgieten en in vergiet laten uitlekken. Basilicum in stukjes scheuren. In steelpan sherry, sojasaus, sesamolie en basilicum verwarmen; niet laten koken. Op smaak brengen met basterdsuiker, peper en zout en laten afkoelen tot lauwwarm. Sherrysausje door uitgelekte spinazie scheppen. Bestrooien met sesamzaad. Direct serveren.

Benodigdheden

Ingredienten

zout,1/2 eetlepel witte basterdsuiker,(vierseizoenen) peper,2 eetlepels sesamzaad,1/2 zakje verse basilicum,900 g panklare spinazie (3 zakken à 300 g),2 eetlepels medium sherry,2 eetlepels Chinese sojasaus,2 eetlepels sesamolie