Zalm met mierikswortelboter

Voorbereiden
Mierikswortel (naar smaak) en citroensap door boter roeren. Boter op folie scheppen, tot worstje draaien en in koelkast laten opstijven.

Bereiden
Zalm met keukenpapier droogdeppen en dun met olie bestrijken. Vis op barbecue in 4 à 5 minuten rosé of gaar roosteren (afhankelijk van dikte van vis en smaak). Bestrooien met zout en peper. Vis over vier borden verdelen en plak boter erop laten smelten. Lekker met in boter gestoofde krielaardappelen met dille of geroosterde aardappels en komkommersalade met zure room. Drink er een biertje bij of acquavit om de vis te laten ‘zwemmen’.

Benodigdheden

plasticfolie,keukenpapier

Ingredienten

2 theelepels geraspte mierikswortel,1 theelepel citroensap,100 g lichtgezouten boter (op kamertemperatuur),4 zalmmoten (à 200 g),2 eetlepels olie,(versgemalen) zwarte peper,zout