Spinazieomeletjes

Bereiden
(Van tevoren spinazie in zeef in ca. 21/2 uur laten ontdooien.) In kom eieren loskloppen met spinazie, zout en peper.Vier borden voorverwarmen. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten. 1/4 deel vaneiermengsel in pan schenken en op laag vuur laten stollen. Als onderkant isgestold omelet keren en andere zijde laten stollen. Omelet op voorverwarmdebord laten glijden. In zelfde pan 1/2 eetlepel olie verhitten en op zelfdewijze nog 3 omeletjes bakken. Intussen in andere koekenpan rest van olieverhitten en taugé en hamreepjes ca. 2 minuten bakken. Op smaak brengenmet ketjap en peper. Taugé op helft van omeletjes scheppen en omeletjesdubbelklappen. Serveren met gebakken aardappeltjes ofstokbrood.

Benodigdheden

Ingredienten

200 g spinazie deelblokjes (diepvries),6 eieren (M),zout,(versgemalen) zwarte peper,5 eetlepels olie,250 g taugé,1 duobakje hamreepjes (ca. 250 g),1 eetlepel ketjap manis