Ginger snaps (knapperige gemberkoekjes)

Bereiden
Oven voorverwarmen op 175 °C ofgasovenstand 3. Bakblik met bakpapier bekleden. Gemberbolletjes in kleinestukjes snijden. Boven kom zelfrijzend bakmeel met gemberpoeder en zout zeven.Basterdsuiker erdoor roeren. Boter toevoegen en met 2 messen in kleine stukjessnijden. Stroop en gember en gembersiroop toevoegen, deeg tot samenhangende balkneden. Van deeg ca. 16 bolletjes vormen ter grootte van walnoot, met handpalmop bakplaat platdrukken. Koekjes in midden van oven ca. 15 minuten bakken.Koekjes ca. 3 minuten op bakblik laten afkoelen, daarna op rooster latenafkoelen.

Benodigdheden

bakpapier

Ingredienten

2 eetlepels stroop,50 g boter of margarine,50 g bruine basterdsuiker,mespuntje zout,1/2 theelepel gemberpoeder,125 g zelfrijzend bakmeel,6 gemberbolletjes (en 1/2 eetlepel gembersiroop ui