Abrikozencouscous met kipkluifjes

Bereiden
Kip bestrooien met kipkruiden. In pan 2 eetlepels olie verhitten. Kip in ca. 20 minuten rondom bruin en gaar bakken. Intussen ui pellen en snipperen. Abrikozen in reepjes snijden. In andere pan rest van olie verhitten. Ui ca. 3 minuten bakken. Abrikozen, couscous en kaneel erdoor scheppen. Bouillonpoeder en 4 dl kokend water toevoegen. Al roerend ca. 1 minuut op laag vuur verwarmen. Pan van vuur nemen en afgedekt ca. 4 minuten laten staan. Couscous met vork losroeren. Koriander erboven in stukjes knippen en op smaak brengen met peper. Couscous over vier kommen verdelen. Kip erop leggen en zaziki erover scheppen. Serveren met komkommersalade.

Benodigdheden

Ingredienten

2 theelepels kaneelpoeder,250 g couscous,1/2 zakje gewelde abrikozen (à 200 g),1 ui,4 eetlepels olijfolie,2 theelepels kipkruiden,8 kipkluifjes (ca. 640 g),1 theelepel kruidenbouillonpoeder,1/2 zakje verse koriander,(cayenne)peper,1 bakje Zaziki (200 g)