Varkensspiesen met pruimensaus

Voorbereiden
Satéstokjes in water leggen. Vlees in blokjes van ca. 2 cm snijden. Ui pellen en snipperen. Marinade roeren van ui, wijn, laurierblaadjes en oregano. Op smaak brengen met zout en zwarte peper. Vlees hierin 2 à 3 uur in koelkast marineren. Pruimen in water 15 à 20 minuten koken tot ze zacht zijn. Pruimen met ca. 2 dl kookvocht pureren en zeven boven pan. Eventueel extra kookvocht toevoegen tot lichtgebonden saus ontstaat. Knoflook pellen en erboven uitpersen en saus aan de kook brengen. Op smaak brengen met zout, cayennepeper en koriander. Van vuur af citroensap door saus roeren. Saus laten afkoelen.

Bereiden
Vlees aan stokjes rijgen en op barbecue in 8 à 10 minuten rondom bruin en gaar roosteren. Pruimensaus erbij serveren. Serveren met koolsalade (witte kool, geraspte wortel en zure room) en brood of gepofte aardappel met zure room.

Benodigdheden

satéstokjes

Ingredienten

1 teentje knoflook,mespunt cayennepeper,1 theelepel gemalen koriander (ketoembar),1 eetlepel citroensap,1 zakje gewelde pruimen zonder pit (250 g),1 theelepel (versgemalen) zwarte peper,zout,2 theelepels oregano,2 laurierblaadjes,4 dl droge witte wijn,1 ui,600 g varkensfilet of varkenshaas