Huzarensalade

Voorbereiden
Eieren in circa. 10 minuten hard koken. Aardappelen schillen, wassen en in blokjes snijden. In pan met weinig water en zout aardappelen in ca. 5 minuten gaarkoken. Afgieten en even laten uitdampen. Appel schillen, schoonmaken en in blokjes snijden. Augurken en zilveruitjes fijn hakken. Varkensfricandeau in stukjes snijden.In kom aardappel, appel, augurk, zilverui, doperwten en vlees door elkaar scheppen. Azijn en mayonaise erdoor scheppen. Salade royaal op smaak brengen met zout en peper en tot gebruik (ca. 1 uur) afgedekt in koelkast zetten.

Bereiden
Eieren pellen en elk in 8 partjes snijden. Tomaatjes wassen en halveren. Peterselie fijn knippen.Salade als berg in midden van platte schaal scheppen en gladstrijken. Veldsla eromheen verdelen. Garneren met part-jes ei, cherrytomaatjes en peterselie.

Benodigdheden

Ingredienten

2 eieren,400 g aardappels (kruimig),zout,1 appel (Jonagold),10 zilveruitjes,3 zoetzure augurken,200 g gebraden varkensfricandeu (vleeswaren),100 g doperwten (diepvries),1 eetlepel witte-wijnazijn,4 eetlepels mayonaise,(versgemalen) peper,1 zakje veldsla (75 g),8 cherrytomaatjes,3 takjes peterselie