Tomatensoep

Voorbereiden
Sjalotje pellen en fijnsnipperen. Tomaten wassen enin vieren delen. In (soep)pan boter verhitten en sjalotje 1 minuut fruiten.Tomaten, selderij, 2 1/2 bouillontabletten toevoegen en met 1 liter water aande kook brengen. Soep zachtjes 15 minuten laten koken. Boven kommetje 1/2bouillontablet verkruimelen. Uit pan 2 eetlepels kokend vocht metbouillontablet mengen. Gehakt met bouillon mengen en hiervan kleinesoepballetjes draaien. In steelpan water aan de kook brengen en soepballetjesin 4 minuten gaar koken. Soepballetjes in vergiet met koud water afspoelen.Boven andere pan soep door zeef drukken.

Bereiden
Soep opnieuw aan de kook brengen.Gehaktballetjes erbij scheppen en soep nog ca. 3 minuten doorkoken. Op smaakbrengen met zout en peper. Peterselie erboven fijn knippen.

Benodigdheden

zeef

Ingredienten

1 sjalotje,1/2 eetlepel boter of margarine,4 takjes selderij,750 g tomaten,3 vleesbouillontabletten,175 g rundergehakt,peper,zout,3 takjes peterselie