Asperges met amandelsaus

Voorbereiden
Asperges schillen en ca. 3 cm van onderkant afsnijden. Tot gebruik zonodig in natte theedoek bewaren. Amandelen in keukenmachine fijnmalen. Ui pellen en heel fijn snipperen. Ansjovisfilets in heel kleine stukjes snijden.

Bereiden
In grote pan met ruim water en zout asperges aan de kook brengen. Asperges in ca. 8 minuten gaar koken. Goed laten uitlekken in vergiet of op schone theedoek. Intussen 1 eetlepel olie verhitten. Ui ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Ansjovis ca. 2 minuten zachtjes meebakken en met vork fijn maken. Amandelen erdoor roeren. Bouillontablet en 2 dl water toevoegen. Aan de kook brengen en ca. 5 minuten zachtjes doorkoken tot mooi gebonden saus ontstaat. Rest van olie en 2 eetlepels citroensap erdoor roeren. Saus op smaak brengen met suiker, peper en eventueel wat zout en citroensap. Asperges over vier bordjes verdelen en saus erover schenken.

Benodigdheden

keukenmachine

Ingredienten