Sinaasappeltaart met chocoladeglazuur

Bereiden
Oven voorverwarmen op 150 °C of gasovenstand 2.Vorm invetten en bodem met bakpapier bekleden. In keukenmachine amandelenfijnmalen. Gemalen amandelen in droge koekenpan al omscheppend lichtbruinroosteren. Op bord laten afkoelen. Sinaasappel wassen, schil raspen ensinaasappel uitpersen. In keukenmachine cake verkruimelen. Boven 2 beslagkommeneieren splitsen. In een kom eiwitten met zout stijf kloppen. Helft van suikertoevoegen en tot iets taaie glanzende massa kloppen. In andere kom eidooiersmet rest van suiker tot lichtgeel mengsel kloppen, 75 ml sinaasappelsap (restwordt niet gebruikt) en rasp erdoor roeren. Bloem boven eierdooiermengselzeven. Cakekruimels en amandelgruis toevoegen en alles door elkaar scheppen.Mengsel aan eiwitten toevoegen en luchtig door elkaar spatelen. Beslag in vormschenken en taart in midden van oven in ca. 60 minuten gaar bakken. Taart inuitgeschakelde oven ca. 20 minuten laten afkoelen. Taart uit oven nemen en invorm verder laten afkoelen. Taart uit vorm nemen en bakpapier eraf trekken.Chocolade met mes fijn hakken en in kom doen. In pannetje slagroom aan de kookbrengen. Slagroom bij chocolade in kom schenken en chocolade al roerend latenoplossen. Mengsel in koelkast ca. 1 uur tot vladikte laten afkoelen. Taartoverlangs in twee lagen snijden. Onderste laag met marmelade bestrijken,bovenste helft erop zetten. Chocolademengsel over taart verdelen en in koelkastca. 1 uur verder laten opstijven.

Benodigdheden

bakpapier,keukenmachine,springvorm doorsnede ca. 22 cm

Ingredienten