Pittige bonensoep

De lekkerste gerechten maak je zelf. Deze zelfgemaakte, pittige bonensoep zal je gasten zeker kunnen bekoren.

Bereiden
Ui pellen en snipperen. Knoflook pellen en uitpersen. Bleekselderij wassen en in stukjes snijden. Rode peper schoonmaken en in reepjes snijden. Kidneybonen laten uitlekken.In pan olie verhitten en ui, knoflook en bleekselderij ca. 3 minuten bakken. Kidneybonen, rode peper, chilipoeder, basis voor soep en 1 1/2 liter water toevoegen. Aan de kook brengen en afgedekt ca. 15 minuten zachtjes laten koken.Intussen koriander boven kommetje fijn knippen. Tomaten wassen, in stukjes snijden en in kommetje doen. Jalapeñopeperreepjes, kaas en nacho chips in kommetjes doen. Soep in pan op tafel zetten en kommetjes met garnering apart erbij serveren.

Benodigdheden bonensoep

Ingredienten

1 ui,1 teentje knoflook,2 stengels bleekselderij,1 rode peper,2 eetlepels olie,2 blikjes kidneybonen (à 400 g),2 eetlepels chilipoeder,2 tomaten,1 zakje verse koriander,1 flesje basis voor tomatensoep (Maggi),1/2 potje jalopeñopeperreepjes (potje),75 g geraspte oude kaas,1 zakje nacho chips naturel (75 g)

Smakelijk eten en vergeet niet een korstje brood te serveren bij je zelfgemaakte bonensoep.