Kipfilet met citroen-olijvenjus

Bereiden
In pan 2 eetlepels boter verhitten.Kipfilets rondom met kipkruiden bestrooien. Kipfilets in ca. 12 minuten bruinbakken, af en toe keren. Intussen prei wassen, schoonmaken en in stukken vanca. 5 cm snijden. In andere pan rest van boter verhitten. Prei in ca. 10minuten op laag vuur beetgaar bakken. Citroen uitpersen. Olijven in stukjessnijden. Puree volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Kipfilets uit pan op bordenleggen. Door achtergebleven bakvet in pan citroensap, olijven en 2 eetlepelswater roeren, aanbaksels losroeren. Puree en prei naast kip op borden scheppen,citroen-olijvenjus erover scheppen.

Benodigdheden

Ingredienten

4 enkele kipfilets,3 theelepels kipkruiden,8 dunne preistronken,1 citroen,50 g zwarte olijven zonder pit,3 eetlepels boter of margarine,2 zakjes aardappelpuree à la minute (pak a 16