Bereiden
Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. In ruime pan aardappels in water met zout in ca. 20 minuten gaar koken. In pan doperwten volgens gebruiksaanwijzing bereiden. 4 Topjes van munt achterhouden en rest van blaadjes fijnhakken. Geitenkaasjes bereiden volgens gebruiksaanwijzing.Aardappels en erwten afgieten. In magnetron of pan melk verhitten. Met pureestamper aardappels fijnmaken. Melk en 25 g boter erdoor scheppen. Doperwten en munt erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Stamppot over vier borden verdelen en hierop steeds 3 geitenkaasjes leggen. Garneren met achtergehouden munt.
Benodigdheden
Ingredienten
1 dl melk,3 pakjes gepaneerde geitenkaas (à 25 g per pa,1 zakje verse munt (à 15 g),1 pak doperwten zeer fijn (diepvries) (450 g),zout,1 kg aardappels (kruimig),(versgemalen) peper,35 g boter of margarine