Stamppot met doperwtjes en munt

Bereiden
Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. In ruime pan aardappels in water met zout in ca. 20 minuten gaar koken. In pan doperwten volgens gebruiksaanwijzing bereiden. 4 Topjes van munt achterhouden en rest van blaadjes fijnhakken. Geitenkaasjes bereiden volgens gebruiksaanwijzing.Aardappels en erwten afgieten. In magnetron of pan melk verhitten. Met pureestamper aardappels fijnmaken. Melk en 25 g boter erdoor scheppen. Doperwten en munt erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Stamppot over vier borden verdelen en hierop steeds 3 geitenkaasjes leggen. Garneren met achtergehouden munt.

Benodigdheden

Ingredienten

1 dl melk,3 pakjes gepaneerde geitenkaas (à 25 g per pa,1 zakje verse munt (à 15 g),1 pak doperwten zeer fijn (diepvries) (450 g),zout,1 kg aardappels (kruimig),(versgemalen) peper,35 g boter of margarine