Kruidige spinazie met kikkererwten

Bereiden
Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. In zeef kikkererwten laten uitlekken. In (braad)pan 2 eetlepels olie verhitten. Bosui ca. 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Komijn en geelwortel erdoor roeren. Spinazie toevoegen en op laag vuur al omscheppend in ca. 2 minuten laten slinken. Rest van olie, tomatenpuree en kikkererwten erdoor roeren en nog ca. 5 minuten zachtjes meestoven. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap.

Benodigdheden

Ingredienten

1 theelepel gemalen komijn (djinten),2 theelepels tomatenpuree,2 zakken panklare spinazie (à 300 g),1 theelepel geelwortel (kurkuma),3 eetlepels (olijf)olie,1 teentje knoflook,1/2 blikje kikkererwten (à 400 g),zout,3 bosuitjes,(versgemalen) peper,enkele druppels citroensap