Rode-koolschotel met appel en rookworst

Bereiden
Ui pellen en snipperen. Appel schillen, klokhuisverwijderen en appel in blokjes snijden. Rookworst in plakjes snijden. In wok 1eetlepel olie verhitten. Ui ca. 2 minuten roerbakken. Appel erdoor scheppen.Rest van olie toevoegen en rode kool op halfhoog vuur ca. 3 minuten roerbakken.Hacheekruiden en azijn erdoor roeren. Rode kool op niet te hoog vuur nog ca. 2minuten al omscheppend bakken. Plakjes worst toevoegen en ca. 1 minuutmeewarmen. Op smaak brengen met peper. Direct serveren, bijvoorbeeld metaardappelpuree.

Benodigdheden

wok

Ingredienten

1 friszure appel,1 rookworst (250 g),2 eetlepels (zonnebloem)olie,500 g panklare rode kool,1/2 zakje hacheekruiden,1 grote ui,1 eetlepel witte wijnazijn,(versgemalen) peper