Salade met gebakken aardappels

Haricots verts schoonmaken, halveren, wassen en in kokend water met zout in ca. 5 minuten beetgaar koken. Boontjes in vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken. In koekenpan 2 eetlepels ‘gewone’ olie verhitten en aardappelblokjes in ca. 20 minuten al omscheppend bruin en gaar bakken. Artisjokharten laten uitlekken en in vieren snijden. Fetablokjes laten uitlekken, gekruide olie bewaren. In koekenpan rest van ‘gewone’ olie verhitten en cashewnoten snel lichtbruin bakken, op keukenpapier scheppen. In kom dressing roeren van wijnazijn, mosterd, walnotenolie, 3 eetlepels gekruide olie van feta, zout en peper. In grote kom 1/2 deel van sla, boontjes, dressing, helft van artisjokken, helft van feta en helft van cashewnoten mengen. Salade op grote schaal scheppen. Gebakken aardappels hierover verdelen. Garneren met rest van sla, artisjokken, feta en noten.

Benodigdheden

Keukenpapier

Ingredienten

2 theelepels mosterd,1 1/2 eetlepel witte-wijnazijn,100g cashewnoten,300g fetakaas in kruidenolie,1 blik artisjokharten,750g pomrissolies,zout,3 eetlepels olie,150g haricots verts,1 eetlepel walnotenolie,peper,1 zak friséesla (200g gemengd)