Zomerse doperwtensoep met Parmaham-bruschetta

Bereiden
Knoflook pellen. In hoge pan 1 eetlepel olie verhitten. 1 Teentje knoflook erboven uitpersen en ca. 2 minuten zachtjes laten fruiten. Kipvlees uit bouillon zeven. Doperwten en krachtbouillon toevoegen aan knoflook. Krachtbouillon aanlengen met water volgens gebruiksaanwijzing. Soep aan de kook brengen en 6 à 8 minuten zachtjes laten koken.Intussen brood roosteren en inwrijven met rest van knoflook. Besprenkelen met rest van olie en beleggen met ham. Soep pureren met staafmixer of keukenmachine. Kipvlees toevoegen. Kruiden boven soep fijn knippen. Soep goed doorwarmen en bruschetta erbij serveren.

Benodigdheden

staafmixer

Ingredienten

6 plakjes Parmaham,2 eetlepels olijfolie,1 pot krachtbouillon kip (350 ml),2 teentjes knoflook,200 g doperwten (diepvries),6 sneetjes Veneziaans bruinbrood,1/2 zakje verse Italiaanse kruidenmix