Chocolade-pistachebiscotti

VoorbereidenIn pan bodempje water aan de kook brengen.Chocolade boven kleine steelpan in stukjes breken en 50 g boter toevoegen.Steelpan in de stoom van pan met net kokend water hangen. Chocolade al roerendlaten smelten en goed door boter roeren. Chocolademengsel van pan afnemen eniets laten afkoelen. Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.Bakplaat invetten met rest van boter. Ei loskloppen. Pistachenoten iets grofhakken. Bakmeel en bakpoeder boven kom zeven. Toevoegen: suiker, griesmeel,citroenrasp, cognac, ei, pistachenoten en iets afgekoelde chocolade. Doorelkaar mengen tot zacht deeg. Deeg in 24 balletjes verdelen. Balletjesplatdrukken en op bakplaat leggen. Biscotti in midden van oven ca. 25 minutenbakken, tot ze stevig aanvoelen. Uit oven laten afkoelen.Bereiden
Poedersuiker over bovenkant vanbiscotti zeven. Biscotti op schaal leggen.

Benodigdheden

Ingredienten

4 eetlepels poedersuiker,1 1/2 eetlepel cognac of vieux (slijter),2 theelepels citroenrasp (potje),50 g griesmeel,75 g suiker,1 1/2 theelepel bakpoeder,200 g zelfrijzend bakmeel,75 g gepelde pistachenoten (ongezouten),1 ei,75 g roomboter,175 g (extra) bittere chocolade