Hartige taart met kip en cashewnoten

Voorbereiden
(kan ca. 1/2 dag van tevoren): In ruime braadpan 3eetlepels olie verhitten en kip rondom bruin bakken. Gemberpoeder, saffraan,zout, peper en 1/2 theelepel kaneelpoeder over kip strooien. Uien pellen,doormidden snijden en vervolgens in smalle repen snijden. Uien bij kip in pandoen en ca. 2 minuten meebakken. Kip afgedekt op laag vuur in ca. 1 uur gaarlaten worden. Kip uit pan nemen en iets laten afkoelen. Peterselie fijnhakkenen aan uien in pan toevoegen. Stoofvocht van uien op hoog vuur inkoken tot dikstoofvocht over blijft. In kom eieren met zout en peper loskloppen, 2 eetlepelsei afgedekt bewaren. Rest door uienmengsel roeren en blijven roeren totsmeuïg geheel is ontstaan. Mengsel laten afkoelen. Vel en botten van kipverwijderen, vlees in stukjes verdelen. In koekenpan cashewnoten in 1 eetlepelolie lichtbruin bakken.Op keukenpapier laten afkoelen. In keukenmachine notentot korrels malen (niet te fijn) en met suiker en 1 theelepel kaneelpoedermengen.

Bereiden
(Ca. 2 uur van te voren fillobladerdeegvolgens gebruiksaanwijzing laten ontdooien.) Oven voorverwarmen op 175 °C ofgasovenstand 3. Quiche- of ovenschaal invetten. In kleine pan of magnetronboter smelten. Na elkaar 4 fillovellen in vorm leggen, hierbij punten van deegbuiten vorm laten hangen en vellen steeds kwartslag draaien. Tussendoor elk veldun met boter insmeren. Kip over bodem verdelen. Fillovel erop leggen en dunmet boter insmeren. Hierover roereimengsel verdelen. Fillovel erop leggen enmet boter bestrijken. Van noten 1 lepel bewaren, rest over deeg uitspreiden.Hierop 3 met boter bestreken vellen deeg leggen. Alle uithangende punten naarbinnen slaan en vastplakken. Laatst vel erop leggen, met boter bestrijken enpunten naar binnen slaan. Deegdeksel met ei bestrijken en achtergehouden notenerover strooien. Taart in oven in ca. 40 minuten lichtbruin en gaar bakken,laatste 10 minuten van baktijd taart afdekken met aluminiumfolie. Taart aantafel in punten snijden. Serveren met gemengde salade.

Benodigdheden

quiche- of ovenschaal doorsnede 24 à 26 c,aluminiumfolie,keukenpapier,keukenmachine

Ingredienten

1200 g kippenbouten,4 eetlepels olie,1 theelepel gemberpoeder,1 envelopje saffraan,zout,peper,1/2 eetlepel boter om in te vetten,30 g suiker,125 g ongezouten cashewnoten,4 eieren (middel groot),1/2 zakje verse peterselie,400 g uien,1 1/2 theelepel kaneelpoeder,60 g boter of margarine,1 pak fillobladerdeeg (225 g)